Montažni bazeni

Ovim imenom nazivamo bazene koji su sastavljeni od metalnog (aluminijskog vruće pocinčanog lima) oboda i unutarnje obloge iz PVC folije. Slobodnostojeći montažni bazen nam omogućuje da za nekoliko sati uredimo vlastito obiteljsko kupalište.

Montažne bazene postavljamo na travnu, pješčanu ili betonsku podlogu. Većinu montažnih bazena postavljamo tako da slobodno stoje na površini, a možemo ih djelomično ili u potpunosti ukopati u zemlju.
Bazeni okruglih oblika slobodno stoje na površini bez dodatnih upornjaka i konstrukcija. Opremljeni su različitim montažnim uređajima za pročišćavanje. Nadzemne montažne bazene možemo po svršteku sezone za nekoliko sati pospremiti i tako se riješiti brige oko održavanja vode tijekom zime. A možemo ih i bez štete ostaviti napunjene vodom s time da moramo bazen pokriti na odgovarajući način. Ovako pripremljen, bazen će bez problema dočekati novu sezonu.

Za ovalne bazene je potrebno postaviti dodatne nosive konstrukcije. Ovalni bazeni uglavnom su većih dimenzija i u pravilu barem do 2/3 ili u potpunosti ukopani u zemlju. Postavljeni su na betonsku podlogu sa zazidanim bočnim upornjakom. Ovakvi su bazeni obično opremljeni sa kapacitetnim uređajem za pročišćavanje, slično ostalim klasičnim bazenima.

Montažni bazeni spadaju među cjenovno najpovoljnije bazene za plivanje.

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers