Ponuda bazena

Bazeni


Department Details

Naša dugogodišnja iskustva pokazala su kako su betonski bazeni u bilo kojoj varijanti zapravo najbolja i najdugotrajnija rješenja, te za njih u slučaju našeg nadzora gradnje ili kompletne gradnje možemo dati 10, 20 pa i 30 godina garancije. U slijedećem tekstu navesti ćemo nekoliko suštinskih načina gradnje betonskih bazena.

1. Betonski bazen visoke kvalitete klasičnog tipa gradnje

Betonski bazen visoke kvalitete klasičnog tipa gradnje Kod planiranja gradnje ovakvog bazena nužno je znati konfiguraciju terena na kojem bi se sam bazen trebao graditi. Ako se radi o zemljanom ili trusnom terenu, nužno je bazen ukopati i napraviti njegove vlastite temelje prema savjetu statičara.


Nakon što smo napravili iskop nešto šireg otkopa budućeg bazena, potrebno je nasuti dno iskopa tamponom (kameni šljunak) od nekih desetak centimetara te sve skupa stabilizirati valjanjem do potrebne zbijenosti. Nakon pripreme terena, postavlja se podložni beton kako bismo bili sigurni da će ovakav bazen imati ravnomjerno debelu baznu ploču dna bazena, ali i kako bi se lakše definirali željenipadovi unutar bazena. Nakon toga kreće se u rarmiranje i betoniranje pploče dna bazena, te šalovanje i betoniranje dvostranomoplatom zidova bazena, a unutar oplata se prethodno prije betoniranja postave sve cijevi i svi elementi koje će bazen sadržavati kako bi normalno funkcionirao, te koji ostaju zauvijek betonirani u školjci bazena.


Nakon betoniranja, eventualni popravci na samoj školjci bazena se mogu popravljati specijalnim mortovima ili fleksibilnim ljepilom (ako je oplata bila dobro postavljena te nije došlo do njenog poicanja i pukotina, nije nužno cijeli bazen premazivati s fleksibilnim ljepilom, pogotovo ako se radi o vodonepropusnom betonu) a na sve to nanosi se specijalna hidroizolacija ()Maoei, .... Svakakve daljne dekoracije - mozaik pločice, pločice kao vodena linija, kompletne pločice, naknadno se mogu lijepiti na hidroizolacijski sloj.


Ako se pak odlučite na dekorativne premaze ili vodootporne glet mase, takva rješenja neće biti jedako dugoročna kao kad je riječ o klasičnim bazenskim hidroizolacijama, a i globalno trebaju bazen pun vodom cijelu godinu jer neka od njih su toliko snažna da mogu ispucati ili povući i komade betona za sobom ako se suše i kvase neravnomjerno u zimskom periodu dok je bazen prazan. Takav izbor znači i dodatne troškove zbog potrebe za održavanjem takve bazenske vode.


Betonski bazen se po potrebi konfiguracije terena može i potpuno nadograditi na čvrsto tlo, te se onda poslije oko njega nasuti kako bi se na kraju skupa izravnalo s rubom bazena.


Izgradnju bazena s našom tvrtkom možete dogovoriti na više načina:

  • 1. Nabavka i dostava kompletne bazenske tehnike koja uključuje sve što vam treba za vaš bazen, ugradnja bazenskih komponenti uključujući i testiranje i puštanje u konačan pogon. Sve građevinske radove rade vaši građevinari uz prethodni dogovor s nama i naše savjete te uz konstantan naš nadzor.

  • 2. Vaši betonski građevinski radovi uz naše sve gore navedeno te naše završne građevinske radove kao što su izravnavajući sloj na betonsku školjku (kao priprema za hidroizolaciju), postavljanje hidroizolacije, postavljanje bazenskog rubnog kamena i keramike.

  • 3. Kompletna gradnja bazena po principu "ključ u ruke".


Svi naši bazeni imaju automatsko upravljanje rada cirkulacijske pumpe, a po vašim željama kompletno se baš sve može automatizirati. Dodatno naravno možete naručiti i više načina grijanja (možda i hlađenja) bazenske vode, uređaj za protustrujno plivanje i hidromasažu, eventualnu gradnju dodatnog jacuzzia unutar ili van bazena, kao i mnoge druge stvari...

2. Betonski bazen - finski preljev

Betonski bazen finski preljev Cijena ove tehnike gradnje bazena poskupljuje vaš bazen za minimalno 20% u odnosu na ranije navedenu klasičnu gradnju sa skimmerima a slično i same troškove betonskih radova.


Kod manjih dimenzija bazena, ovakav tip gradnje gotovo se i ne koristi jer znatno poskupljje gradnju bazena, a sami građevinski dio je puno zahtjevniji, obavezno traži izgradnju kompenzacijskog tanka unutar strojarnice što uvjetuje znatno veći prostor same strojarnice i znatno veće građevinske troškove te produljuje rokove same gradnje bazena.


Ova tehnika se koristi uglavnom kod "olimpijskih" javnih bazena koji služe za plivačka natjecanja, takav je propis jer upijaju valove koji se stvaraju prilikom plivanja duž pruga bazena.


No, u našem podneblju, sve veću preljevni bazeni pronalaze primjenu kao "Infinity pool" varijante u kojima plivač dok se kupa u bazenu s preljevne strane ima lije pogled poput mora ili nekog pejsaža. Čak i takva fotografija interesantna je pogotovo za iznajmljivače gdje se npr. slika vode takvog bazena stopi s morem upravo i daje "beskonačnost" pogleda i osjećaja kupanja u moru s kojim se stapa. Posebno ako se s te "morske" strane postavi protuustrujno plivanje, pa plivač zaista ima osjećaj plivanja prema pučini.


Sretnici čiji se objekti nalaze u neposrednoj blizini mora nikako nebi smjeli propustiti ovakvu priliku!


Kvaliteta, čistoća i bistrina tretirane bazenske vode koja je kod gradnje bazena osnovna orijentacija, je u oba gornja načina gradnje gotovo identična i stoga nema nikakve potrebe za ovim načinom gradnje bazena osim ako se ne radi o natjecateljskim bazenima ili Infinity pool-u.


Mane ovog tipa gadnje su pored znatno veće cijene bazena i konstantno prelijevanje vode što prouzročava vodeni šum koji smeta najviše tijekom noći.


No, neki to i obožavaju jer ih opušta!

3. Betonski bazeni s fiberglasom

Betonski bazeni s fiberglasom Cijena ove tehnike gradnje bazena poskupljuje vaš bazen za minimalno 20% u odnosu na ranije navedenu klasičnu gradnju sa skimmerima a slično i same troškove betonskih radova.


Ovakvom tipu bazena pribjegava se ako želite bazen slobodne forme i oblika ili ako imate problem sa pristupom građevinske mehanizacije.


Betonska školjka se konstruira s nepovratnom fibergras oplatom koja ostaje unutar školjke i sačinjava sastavni dio bazena i forme betonske školjke te skraćuje rokove izgradnje.


Ova tehnika ne zahtijeva upotrebu građevinske oplate, nema troškova hidroizolacije betonske školjke i isključuje ugradnju bazenskih pločica, a svojom kvalitetom nimalo ne zaostaje za drugim konvencionalnim načinima gradnje bazena, no unatoč svega toga ovakvi bazeni su gotovo duplo skupji od skimmerskih bazena.


Ipak je bitno znati kako je pravi klasični betonski bazen ipak duhotrajniji od ovog ali i prirodniji s obzirom kako se ipak radi o plastičnim materijalima.

Planirate izgradnju
ili restauraciju bazena?

Popunite naš formular i izraditi ćemo Vam kompletnu ponudu.

Natrag na vrh